Allan Bo Rasmussen

Allan Bo Rasmussen (1951-2012) var en af Danmarks førende EA-eksperter.

1978 European Space Agency

Som nyuddannet civilingeniør blev Allan Bo Rasmussen ansvarlig for systemafdelingen i det europæiske rumfartscenter (ESOC). i Darmstadt, Tyskland. Denne udfordring gav hårrejsende oplevelser i kontrolrummet og erfaring med et af verdens største programkomplekser under den højeste kvalitetskontrol.

 

1983 American Airlines

Turen gik til Danmark som systemarkitekt hos Christian Rovsing, hvor vi designede et nyt netværk til American Airlines’ reservationssystem (SABRE). Udfordringen var at designe et netværk, som skulle kunne vokse til den 10-dobbelte kapacitet, mens det blev installeret. Det lykkedes!

 

1984 Fischer & Lorenz

Startede som konsulent hos Fischer & Lorenz, og i 1988 grundlagde Allan Bo Rasmussen Network Management Consultants, et selskab i Fischer & Lorenz gruppen, med speciale i integration og drift af netværk. Karrieren blev fortsat som partner og direktør i de fusionerede Fischer & Lorenz selskaber, med ansvar for en række store IT projekter i Danmark og i udlandet.

1997 Zebranet

Grundlagde Zebranet, som rådgiver om kontorets IT systemer, internet og telefoni. Når udfordringen er at få teknik, organisation og forretning til at gå op i en højere enhed, er Zebranet en strategisk rådgiver for fremtrædende virksomheder og store offentlige organisationer i Danmark. Som de første i Danmark leverede Zebranet rådgivning via Internettet.

 

1999 META Group

Som konsulentdirektør i META Group opbyggede Allan Bo Rasmussen META Groups danske konsulentorganisation, og var strategisk rådgiver for de førende it-organisationer i indland og udland. Gennem et tæt samarbejde med META Groups analytikere har vi hjulpet mere end 40 af Danmarks top 100 virksomheder til at optimere udbyttet af IT anvendelsen.

2005 Zebranet

Efter Gartners overtagelse af META Group fortsætter Zebranet som uafhængig strategisk rådgiver for en række offentlige og private virksomheder, der ønsker at udvikle deres governance, strategi og arkitektur på niveau med verdens bedste IT organisationer.

 

2005 EA Fellows

Allan Bo Rasmussen gik sammen med John Gøtze, og lidt senere Torben Deleuran og Bo Møller, og etablerede tænketanken EA Fellows.

Et udvalg af artikler af Allan Bo Rasmussen:

Leave a Comment